Onze standaard Meubel producten zijn gemaakt van steigerhout. De naam zegt het al: het hout dat op de bouwplaats gebruikt wordt voor het bouwen van steigers.

Steigerhout is gemaakt van vurenhout, hetgeen tot planken wordt verzaagd. Deze planken hebben doorgaans de afmeting van 195 mm breed en 30 mm dik. Doordat het hout een lange en taaie vezel heeft, is het goed geschikt voor zware belasting. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de stenen en kuipen met metselspecie voor de metselaar.

De meeste meubelen worden gemaakt van gebruikt steigerhout, waardoor het zijn robuuste en doorleefde uitstraling krijgt. Uiteraard kan voor een strakkere uitstraling ook nieuw steigerhout worden gebruikt.

Mcaminada MI

Steigerhout kan, net als op de steigers, onbehandeld gebruikt worden voor meubels. Het is dan echter wel van groot belang dat het hout goed kan ventileren. Het afdekken van uw tuinmeubels is dan ook af te raden, tenzij er gezorgd wordt voor ventilatie.

Het steigerhout is zeer geschikt om te behandelen met een beits. De natuurlijke houtstructuur blijft hierbij behouden en het hout is in mindere mate beïnvloedbaar door vocht.

IMG 0487

Naast het leveren van onbehandelde meubels, bieden wij de mogelijkheidom uw nieuwe meubels in 3 standaard beitsen te behandelen:

  •  white wash 
  •  black wash
  •  grey wash

Een selectie van de door ons geproduceerde meubelen van steigerhout treft u aan in onze CATALOGUS. 

Alle steigerhout meubelen worden op maat voor u gemaakt.

 

Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via de CONTACT pagina.

 

 

 

LEVERINGSCONDITIES 

(alleen voor Steigerhout)